ACF & BGP doneren schoolmeubilair op SDG-dag 2023!

Wereld SDG- dag: 25 september 2023

Het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP) van het Ministerie van Financiën en Planning en het Assuria Community Fund (ACF) hebben zich gecommitteerd om 500 leerlingen van basisscholen te voorzien van schoolmeubilair dat gedoneerd is door sociale instellingen in Nederland.

De kosten voor vracht, verscheping, inklaring en verstrekking aan de scholen dienen door Suriname voldaan te worden.

Het Assuria Community Fund heeft positief gereageerd op het verzoek van het Bureau Gemeenschap Projecten voor een bijdrage om dit project uit te voeren.

Volgens de manager van het Bureau Gemeenschap Projecten, de heer Jaswant Doekharan, heeft het BGP zich voorgenomen om in 2023 extra ondersteuning te verlenen aan onderwijs en onderwijs gerelateerde projecten. Hiermee wordt invulling gegeven aan SDG no. 4, namelijk bevorderen van kwaliteitsonderwijs. In het beleid van het Assuria Community Fund wordt - volgens de voorzitter van het ACF, mevrouw Petty Mahabiersingh - eveneens nadrukkelijk aandacht gegeven aan de SDG-doelen in het algemeen en
SDG no. 4 in het bijzonder.

Het meubilair zal in oktober geleverd worden aan de 5 scholen in Paramaribo, Wanica en Saramacca.

Het BGP en het ACF werken ernaar toe om nog voor het eind van jaar een bezending kantoormeubilair voor leerkrachten naar Suriname mogelijk te maken.

Middels de samenwerking van de twee organisaties wordt invulling gegeven aan SDG no. 17 namelijk partnerschappen creëren voor het bevorderen van de ontwikkeling van gemeenschappen.